Sufit – pole do popisu
Luty 2, 2018
Uciekająca moda zegarków
Luty 19, 2018

Zimowa pora roku nieuchronnie wyciąga do nas swoje wielkie lodowate ręce i zmusza nas do wielu różnorodnych zmian, dzięki którym porządniej będziemy mogli dostosować się do otaczających nas warunków atmosferycznych. Najmocniej widoczne zmiany to naturalnie nasz strój, który ma nam zagwarantować odpowiednią temperaturę i ochraniać przed krytycznym zaziębieniem naszego układu odpornościowego, przestawiamy swoje zegarki, przyzwyczajamy się do szybko występującego zmroku i co ogromnie ważne całkowicie zmieniamy swoje przyzwyczajenia żywieniowe.

Sporo towarów jest w tym czasie nieprzystępnych, a potrzeby naszego organizmu również się zmieniają, albowiem wyczerpujemy o wiele więcej sił i musimy pamiętać o jej bardzo częstym uzupełnianiu. Nasz organizm potrzebuje również sporo witamin i substancji do odżywiania aby umożliwione było utrzymać pełną sprawność podczas tych utrudnionych warunków atmosferycznych.

Znakomitym i zarówno bardzo łatwym sposobem na dopełnienie swojej diety jest coś, co od niepamiętnych lat możemy odszukać w nieomal każdej rodzinie, mówimy tu oczywiście o domowych przysmakach i konfiturach. Nasze babcie i prababcie, matki i z pewnością kolejne rody będą wytwarzały swoje domowe frykasy i nieduże zapasy, które stają się tak wyjątkowo wartościowe w sezonie zimowym. Na pewno każdy z nas pamięta babcine słoje pełne zaprawianych owoców, warzyw, konfitur czy przeróżnych słodyczy, z których każdy zaopatrzony był w specjalne etykiety do oznaczenia co gdzie się znajduje i co poszczególny słoik zawiera.

Takie przechowywanie pożywienia zapewnia zachowanie jego najlepszych zalet i wartości żywieniowych, witamin i wszystkiego co przydatne jest naszemu ciału do efektywnego i dynamicznego funkcjonowania, bez syntetycznych dodatków, takich jak  regulatory kwasowości, które sprzedają nam obecne firmy w branży żywieniowej.

Komentarze są wyłączone.